Vizsgadrukk


Befejeződött az első Ayurvédikus masszőr és pancsakarma technikusi képzés, melyet egyetemünk szervezett. Már csak a számadás van hátra.
Az elmúlt hónapokban betekinthettek a résztvevők ebbe a több ezer éves múltra visszatekintő gyógyászati rendszerbe. Ayurvédikus orvosoktól hallgathattunk előadásokat a masszázs anatómiájáról, a dósák azaz a szervezetben működő rendezőelvek világáról, gyógynövényekből készült gyógyszerekről. Gyakorlati órákon vehettünk részt, amelyen indiai masszőröktől sajátíthattuk el az ayurvédikus masszázs technikáit. Végigvettük a pancsakarma nevű öt gyógyító eljárást, mint például a szvedanát azaz a gőzterápiát, vagy a nasyát, ami a arcmasszázs egy speciális módszere, amely kifejezetten az orr és az arcüregek megtisztítását célozza. Kipróbálhattuk a jógát és megnézhettük, hogyan működik egy ayurvédikus klinika a gyakorlatban.
Most pedig rajtunk a sor, tanulni, memorizálni, gyakorolni, önbizalmat meríteni, hogy helyt álljunk a hó végi vizsgán. A sikeres vizsgázók közül többeknek munkalehetőséget is nyújthat a képzés. Drukkoljatok!
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése