Udvarthana

Az udvarthana, az ayurvédikus masszázs egyik formája. Az általában olajos masszázst alkalmazó ayurvéda szerint az olajok használata a kapha alkatú embereknél nem mindig ajánlott. Egyrészt hízásra való hajlamuk, másrészt a nyirokrendszerben pangó víz miatt. Miután az olajok használata megemelheti a kaphát, az ilyen alkatú embereknél gyakran száraz masszázst ajánlanak az olajok használata helyett.
 Ez az udvartana masszázs.
Ez az eljárás csökkenti a fölöslegesen felhalmozódott kaphát, csökkenti a bőr alatti lerakódásokat, a narancsbőrt, a vízvisszatartást, élénkíti a hajszálerek működését, jó hatással van az idegrendszerre, élénkíti a nyirokkeringést, eltávolítja az elhalt hámréteget ezzel is segítve a bőr megújulását.
A masszázshoz használt udvarthana por száraz gyógynövényeket tartalmaz, olyanokat mint például a gyömbér, a fahéj, a kálmos vagy a kurkuma.
Az kezelések maximum negyed órán át tartanak. A száraz pormasszázs végén kevés olajjal még átmasszírozzák a testet, utána pedig jótékony egy meleg zuhanyfürdő.
A száraz masszázs intenzíven hat a vérkeringésre, ezért szív- és érrendszeri problémák esetén szakértő figyelmet igényel. Ha ezt a hatékony módszert szeretné igénybe venni, forduljon képzett ayurvédikus masszőrhöz vagy terapeutához. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése